Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cmoki presenečenja

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Cmoki presenečenja

Za ljubitelje brstičnega ohrovta.


Spoštovani bralci, ali spadate med ljubitelje brstičnega ohrovta? Te izključno zimske zelenjave se res ne morem najesti do sitega. Pri nas ga vedno jemo le za praznike. A zakaj? V vrtu očitno nima pravih možnosti za njegovo rast, pa še vse poletje in jesen zavzema prostor, torej ga le redko sadimo. Če se odpravim ponj v trgovino, me odbije njegova visoka cena. Torej ste veliki srečneži tisti, ki vam brstični ohrovt še vedno krasi zimski vrt.

In kako ga pripravim sama? Navadno brez dodatkov, le kuhanega na sopari. Še soliti ga zaradi mene ni potrebno. Sicer pa obstaja par trikov, kako to dobroto pripraviti še boljšo. Ščepec sladkorja med kuho brstičnemu ohrovtu odvzame nekaj grenkobe, kanček limoninega soka ali belega vina pa ga osveži. Da ne bo ostalo pri enolični prilogi, sledi recept za vsak dan ali pa za praznovanja.

Testo za cmoke:
400 g mokastega krompirja
50 g masla ali ma...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh