Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmev vesele daritve

Za vas piše:
B. K.
Objava: 04. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Odmev vesele daritve

»Pojdite na razpotja …« je vodilo, o katerem na svečnico, ko v Cerkvi obhajamo tudi dan posvečenega življenja, premišljujejo redovniki in redovnice.

»Pojdite na razpotja …« je vodilo, o katerem na svečnico, ko v Cerkvi obhajamo tudi dan posvečenega življenja, premišljujejo redovniki in redovnice. Želja, da bi vsakomur prinašali Kristusa, je zapisana v srčiko njihovega poslanstva. Udejanjajo jo na različne načine, eni so spretnejši v delu z mladimi, drugi so blizu brezdomcem, tretji imajo izrazit čut za bolne in onemogle. Porajajo se tudi mnoge nove oblike prinašanja evangelija v svet.

Minorit p. Ernest Benko iz Olimja (na sliki zgoraj) po 37 letih redovnega življenja pravi, da ga poklic osrečuje. »Ni lahko biti vedno na voljo. Ravno sredi kosila pozvoni hišni zvonec in si skupina turistov želi ogledati znamenito lekarno. Pa vstanem in grem. Iz splošnih pogovorov o zdravju in počutju se za lekarniško mizo neredko razvijejo globlji pogovori o osebnih stvareh, o tem, kaj je ljudi pripeljalo do bolezni.« Prav taka razpotja so priložnosti, ko lahko v življenje posameznika nenadejano vstopi Bog....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh