Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolivija – ameriški Tibet

Za vas piše:
Nadja Furlan
Objava: 18. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Bolivija – ameriški Tibet

Bolivijo lahko upravičeno imenujemo ameriški Tibet, saj je najviše ležeča in najbolj izolirana republika Latinske Amerike.

Bolivijo lahko upravičeno imenujemo ameriški Tibet, saj je najviše ležeča in najbolj izolirana republika Latinske Amerike. Zato ni čudno, da velja za najbolj tradicionalno državo Južne Amerike. Čez petdeset odstotkov bolivijskega prebivalstva je čiste indijanske krvi in večina prebivalstva v svojem vsakdanjem življenju ohranja kulturne vrednote, navade in običaje ter tradicionalno versko prepričanje.

Največji bolivijski skupini prvotnih Indijancev sta: Ajmari, ki živijo v glavnem v gorah Osrednjih Kordiljer (Cordiljera Central), in Kečuji, ki so potomci bojevitih Inkov in živijo večinoma na Altiplanu ter v dolinah in nižavju pod Andi.

Vrhovi skalnate verige Andov v svojem objemu skrivajo Visoko planoto, ki leži povprečno 3800 metrov nad morsko gladino. Kljub temu, da je večina južnega dela planote pusta in gola, s solno skorjo prekrita puščava, v kateri rastejo predvsem kaktusi, predstavlja nepozaben utrinek naravnih lepot, ki človeka spomnijo na njegovo božje po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh