Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glas z narodno kulturne in katoliške tribune

Jože Zadravec
Za vas piše:
Jože Zadravec
Objava: 18. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Glas z narodno kulturne in katoliške tribune

Ko se na televizijskem zaslonu predstavi omizje, ki se sooča s perečimi političnimi, narodnimi, kulturnimi vprašanji naših rojakov v mediteranskem delu slovenskega poselitvenega prostora, so besede SERGIJA PAHORJA vedno najbolj tehtne in pričevalne.

Ko se na televizijskem zaslonu predstavi omizje, ki se sooča s perečimi političnimi, narodnimi, kulturnimi vprašanji naših rojakov v mediteranskem delu slovenskega poselitvenega prostora, so besede SERGIJA PAHORJA vedno najbolj tehtne in pričevalne. Ko se zgodi (in pogosto se dogaja) kakršna koli krivica (vidna, skrita ali potuhnjena) našim rojakom na Tržaškem in Goriškem, SERGIJ PAHOR, predsednik društva slovenskih izobražencev na Tržaškem ne varčuje z besedami, ki opozarjajo, svarijo, protestirajo zoper krivice, zagovarjajo pa pravice in dostojanstvo slovenskega človeka in naroda.

Sredi novembra leta Gospodovega 2005 se je časnikar, publicist, predsednik društva slovenskih izobražencev na Tržaškem Sergij Pahor kar težko ločil od sedmega križa, na katerega se je bil navadil v pičlih desetih letih. Vendar pa ta sin pomorščaka Jožefa in matere Marije Godnič, doma iz Komna, pozneje pa v Trstu in Repnu pri Opčinah, pokončno vodi plovbo med Scilo in Karibdo slovenskega narodne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh