Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslansko pravljičarstvo

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 24. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 10:51

Poslansko pravljičarstvo

Da je nekaj drobcev zasebnega šolstva, posebno tistega, ki ga je ustanovila katoliška Cerkev, trn v peti nekaterim političnim in sindikalnim krogom, je jasno kot beli dan, toda da nekoga motijo tudi že delujoče cerkvene osnovne šole!?

Kaj bi si mislili o nekom, ki bi vam za preverjeno belo rekel, da je črno, za hladno, da je vroče, za nič, da je preveč, in za dobro, da je slabo? Najbrž bi mu zabrusili, da – milo rečeno – pripoveduje pravljice, če že ne kaj drugega.

Takšnega pravljičarstva smo bili deležni pretekli četrtek, ko sta predstavnika nacionalno nabrušene parlamentarne stranke predstavljala delovni osnutek zahteve za oceno ustavnosti zakona o verski svobodi. Zahtevo sta na poti v javnost in pa k poslancem, ki so proti temu zakonu nastopali v razvlečenem postopku sprejemanja, pospremila z gromovniško analizo družbenih razmer, v katere je »padel« verski zakon, in ki naj bi dokazovale, da katoliška Cerkev, ki naj bi jo zakon izključno in popolnoma privilegiral, že zdaj na pol zakonito, na pol pa protizakonito obvladuje slovenski javni prostor. Kaj naj bi se torej zgodilo šele potem, če bo zakon o verski svobodi res zaživel!

Kaj smo torej slišali? Med drugim to, da smo v Sloveniji sprejeli t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh