Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dišavnica za celo sezono

Za vas piše:
Manuela Avšič
Objava: 12. 05. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2007 / 10:16

Dišavnica za celo sezono

Bazilika sodi med najstarejše gojene rastline in legenda pripoveduje, da je po Kristusovem vstajenju pognala okrog njegovega groba

Bazilika sodi med najstarejše gojene rastline in legenda pripoveduje, da je po Kristusovem vstajenju pognala okrog njegovega groba. Izvira iz Indije in se je razširila predvsem na tista območja, kjer je lahko zvesta spremljevalka paradižnikovih jedi.

Poznamo veliko vrst bazilike od temno rdeče do svetlo zelene, z velikimi listi, z majhnimi listki, z aromo limone. Kot vemo, bazilika najbolje uspeva na sončni legi z veliko svetlobe in potrebuje precej vlage. V zadnjem času pa so se začele uveljavljati čisto nove sorte, katerih prednost je predvsem v lažji vzgoji. Najmanj zahtevna je gotovo letošnja novost, cepljena bazilika. Zaenkrat lahko pri nas kupimo grško različico cepljene bazilike, za katero so značilni majhni, svetlo zeleni in zelo aromatični listki. Prednost le-teh je, da jih ne sekljamo in s tem ne izgubljajo kvalitete ter arome, ampak dodajamo k jedem cele in sveže.

Podlaga cepljene bazilike je divja rastlina, zato moramo morebitne divje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh