Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravimo sojino mleko in sir (tofu)

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 05. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2007 / 08:57

Pripravimo sojino mleko in sir (tofu)

Ponujamo vam zanesljiv nasvet za pripravo sojinega mleka doma
Uživate sojino mleko oziroma bolje rečeno sojin napitek? Ne, ker je drago, ker ima nenavaden okus, ker ne veste, kje ga dobiti? Ponujamo vam zanesljiv nasvet za pripravo sojinega mleka doma. Ne potrebujete več kot le velik lonec, cedilo in prgišče soje. Pa seveda nekaj volje in časa. Iz mleka lahko pripravimo sojin sir ali tofu. Zakaj bi ga kupovali, če si v domači kuhinji lahko pripravimo okusno sojino mleko in izvrsten tofu?


Sojino mleko je po sestavinah podobno kravjemu mleku, a ima manj beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in trde snovi. Njegova biološka vrednost je 80, kravjega mleka 87 in materinega mleka 100.

Zaradi nenasičenih maščob ga priporočajo bolnikom, ki imajo težave s srcem in ožiljem. Je odlična zamenjava za tiste, ki so alergični na kravje mleko. No, kdor je alergičen tudi na sojo, si bo pripravil ovseno ali riževo mleko. A o tem kdaj drugič.

Sojino mleko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh