Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neciviliziran in nespoštljiv odnos

Objava: 09. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2007 / 11:02

Neciviliziran in nespoštljiv odnos

Mariborski nadškof in metropolit dr. Franc Kramberger v svojem imenu in v imenu vseh prizadetih vernikov izraža globoko žalost, prizadetost in hkrati odločen javni protest ob žaljivi in sramotni objavi fotografije Marijine podobe iz romarske cerkve na Ptujski Gori

Mariborski nadškof in metropolit dr. Franc Kramberger v svojem imenu in v imenu vseh prizadetih vernikov izraža globoko žalost, prizadetost in hkrati odločen javni protest ob žaljivi in sramotni objavi fotografije Marijine podobe iz romarske cerkve na Ptujski Gori. Gre za fotografijo spornega performansa dueta Eclipse, objavljeno v Delu dne 26. 5. 2007, str. 18, rubrika Kultura, urednica Jelka Šutej Adamič, fotograf Marjan Zlobec.

Božja Mati in njena podoba je kristjanom sveta. Svetišče na Ptujski Gori je osrednje Marijino romarsko svetišče za mariborsko nadškofijo. Podoba Matere Božje s plaščem je že dolga stoletja eden od najbolj spoštovanih simbolov vernikov severovzhodne Slovenije. Pod njen plašč so se zgrinjale in se zgrinjajo množice vernikov. Pred njo so številni ljudje polagali svoje preizkušnje, bolečine, križe in težave, veselje in žalost, srečo in nesrečo, mir in vojne, smrt in življenje.

Žaljiva upodobitev je bila objavljena v osrednjem slovenskem dne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh