Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Leto sv. Pavla

Objava: 07. 07. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:13

Leto sv. Pavla

Papež Benedikt XVI. je 28. junija pri slovesnih večernicah v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja uradno napovedal praznovanje leta apostola sv. Pavla

Papež Benedikt XVI. je 28. junija pri slovesnih večernicah v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja uradno napovedal praznovanje leta apostola sv. Pavla. To »posebno spominsko leto« bo trajalo od 28. junija 2008 do 29. junija 2009, katoliška Cerkev pa bo z njim počastila 2000. obletnico rojstva »apostola narodov«.

Kot vzrok za praznovanje je papež omenil, da je teolog iz Tarza z učenjem, zapisanim v Novi zavezi, človeštvu zapustil veliko dediščino. Zbrani verniki so papeževo napoved navdušeno pozdravili.

Pavlovo leto naj bi kristjane spodbudilo k še bolj zavzetemu delu za edinost, je dejal papež. Središče praznovanja bo Rim, zlasti pa še svetniku posvečena bazilika z njegovim grobom. Omenil je tudi nedavno odkriti antični sarkofag v njej. Strokovnjaki pa tudi izročilo so si enotnega mnenja, da v njem počivajo svetnikovi posmrtni ostanki.

V Pavlovem letu bo vrsta bogoslužnih, kulturnih in ekumenskih slovesnosti in prireditev od romanj do znanstvenih posvetov, ta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh