Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Če je kje absolutna superiornost krščanstva …

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 14. 07. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2007 / 12:20

Če je kje absolutna superiornost krščanstva …

Mladi kristjani so me zaprosili, da bi na njihovi Dragi na Ptuju rekel kaj o idejnem bazarju, na katerem danes moderno poganstvo ponuja svoje nadomestke za krščanstvo

Mladi kristjani so me zaprosili, da bi na njihovi Dragi na Ptuju rekel kaj o idejnem bazarju, na katerem danes moderno poganstvo ponuja svoje nadomestke za krščanstvo. Ob vhodu v bazar sem si zamislil napis dachauskega navdiha: namesto »Delo osvobaja« »Sproščenost osvobaja.« Seveda sproščenost od krščanstva, začenši od Boga.

Od treh stojnic, ki sem jih mladim prikazal (Dobro počutje, Psihofizično ravnovesje, Samouresničenje) naj bralcu te rubrike napišem kaj samo o eni, tisti, ki prodaja posebno očarljivo blago, SAMOURESNIČENJE. Nova newagejska sproščenost naj bi imela za ideal prav to: neomejen razmah lastnega jaza, v razcvetu telesa in duha, v »sinjini« današnjega niča, kjer ni več sledu o kakšnem krščanskem izvirnem grehu, ampak je vse en sam vesoljni porabniški optimizem.

Veter, sem strnil svojo misel: retorika, ki nima nič z življenjsko resničnostjo. Koliko resničnejši je krščanski pogled na svet!

Najprej: ali ni dolga vrsta ljudi, ki si kakršnekoli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh