Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S Svetim pismom na pot

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 28. 07. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2007 / 07:23

S Svetim pismom na pot

V teh vročih julijskih dneh se naše misli in pogovori sučejo predvsem okoli počitnic, dopustov in razvedrila: kje smo bili, kaj smo doživeli, kdaj in kam bomo šli?

V teh vročih julijskih dneh se naše misli in pogovori sučejo predvsem okoli počitnic, dopustov in razvedrila: kje smo bili, kaj smo doživeli, kdaj in kam bomo šli? Med vernimi teče beseda tudi o tem, katere cerkve smo si ogledali, kje smo bili pri maši in kaj vse smo pri tem lepega doživeli.

Kdor se je v nedeljo, 15. julija, zvečer na Pogačarjevem trgu v Ljubljani udeležil veličastnega koncerta v okviru bibličnega festivala in svetovnega kongresa Mednarodne organizacije za študij Svetega pisma Stare zaveze ali pa ob televizijskem prenosu prisluhnil Beethovnovi Deveti, je bil priča enkratnega kulturnega in verskega dogodka.

Okoli 500 teologov in izvedencev za proučevanje Svetega pisma Stare zaveze iz vsega sveta, štirih veroizpovedi – judovske, katoliške, pravoslavne in protestantske – je na Pravni fakulteti ves teden razpravljalo o različnih svetopisemskih temah. Ponosni smo lahko, da ima večina slovenskih družin v vsakdanji naglici Sveto pismo v domačem jeziku. P...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh