Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročila o duhovnem utripu naših župnij

Objava: 25. 08. 2007 / 22:00
Čas branja: 26 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:21

Poročila o duhovnem utripu naših župnij

V zadnjem julijskem petkovem večeru so v sklopu prireditev Dnevi turizma na Solčavskem organizatorji, občina Solčava in domače turistično društvo v domači cerkvi gostili enega najbolj znanih pevskih sestavov v Sloveniji:
Solčava

V zadnjem julijskem petkovem večeru so v sklopu prireditev Dnevi turizma na Solčavskem organizatorji, občina Solčava in domače turistično društvo v domači cerkvi gostili enega najbolj znanih pevskih sestavov v Sloveniji: Slovenski oktet in goste iz domačih logov, Habrove fante iz Luč.

Pevci Slovenskega okteta so tudi v intimnem ambientu cerkvice Marije Snežne v Solčavi dokazali, da so pravi mojstri svojega poklica. Prav tako kot so ob svoji ustanovitvi, leta 1951, postavili nov mejnik v slovenski pevski kulturi, je tudi sedanja generacija pevcev Slovenskega okteta poslušalcem v solčavski farni cerkvici predstavila vso čarobnost tovrstnega glasbenega ustvarjanja. Repertoar predstavljenih pesmi in pevska ubranost izvajalcev nobenega od navzočih ni pustila ravnodušnega. Toplino večera in pristen stik pevcev okteta s poslušalci potrjuje tudi večkratno »odlaganje« konca koncerta, saj so se pevci kar nekajkrat vrnili na oder in ustregli željam navdušenih pos...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh