Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V narečju najbolje prepeva skupina Malibu

Za vas piše:
M.F.
Objava: 08. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2007 / 07:12

V narečju najbolje prepeva skupina Malibu

V nedeljo, 2. septembra je bil v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru Festival narečnih popevk 2007

V nedeljo, 2. septembra je bil v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru Festival narečnih popevk 2007. Neposredno so ga prenašali na prvem programu Radia in Televizije Slovenija, Radiu Maribor in na Televiziji Maribor. Najboljšo skladbo so s telefonskim glasovanjem izbrali poslušalci pred radijskimi sprejemniki in gledalci pred televizijskimi zasloni. Prireditev je povezovala Mojca Mavec.

Najboljša narečna popevka je po mnenju občinstva Sin muj se neče žjenit zasedbe Malibu, po mnenju strokovne žirije pa Tvoje oči v izvedbi Regine.
Pesem Tvoje oči je avtorju Feriju Lainščku prinesla tudi prvo nagrado za najboljše narečno besedilo; drugo nagrado je prejel Tulio Možina za pesem Sinek Moj, tretjo pa Rajko Stropnik za pesem Naš atej.

Med 48 prijavljenimi skladbami jih je strokovna komisija izbrala 14. Vse pesmi so ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana predstavili v živo. Na festivalu so poleg zmagovalcev nastopili...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh