Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukrepati skupaj!

Objava: 06. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2007 / 08:51

Ukrepati skupaj!

Mons. Pietro Parolin, namestnik vatikanskega »ministra za zunanje zadeve«, je 24. septembra v govoru na 62. zasedanju generalne skupščine OZN, posvečenemu podnebnim spremembam, pozval k skupnemu ukrepanju proti vse bolj ogrožujočim podnebnim spremembam

Mons. Pietro Parolin, namestnik vatikanskega »ministra za zunanje zadeve«, je 24. septembra v govoru na 62. zasedanju generalne skupščine OZN, posvečenemu podnebnim spremembam, pozval k skupnemu ukrepanju proti vse bolj ogrožujočim podnebnim spremembam. Poudaril je, da k skrbi za varnejše človekovo okolje »moralni velelnik« zavezuje vse ljudje: tako znanstvenike kot politike, posameznike in mednarodne organizacije. Opozoril je, da se znanstvenih dosežkov ne sme zlorabljati v politične in ideološke namene, prav tako pa tudi ne zmanjševati njihovega pomena. Pri pojasnjevanju vsega, kar se dogaja v zvezi s podnebnimi spremembami, se ne sme upoštevati sebičnih interesov.

Mons. Parolin je označil za »brezobzirne« poskuse, da bi z verskimi argumenti obrazložili in odobrili izkoriščanje planeta. Katoliška Cerkev je prav tako proti »nehumani ekologiji«, ki na ljudi gleda zgolj kot na tisto, kar ogroža zemljo, zato hoče rast prebivalstva omejiti z raznimi drastičnimi ukrepi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh