Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrtne buče

Za vas piše:
Manuela Avšič
Objava: 13. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2007 / 08:57

Vrtne buče

Zakaj jim rečemo vrtne? Ker tovrstne buče ne rastejo na dolgih vrežah, ampak zgoščeno na grmičkih. Zato si jih lahko privoščijo tudi tisti, ki jih želijo vzgojiti na manjšem vrtu.

Zakaj jim rečemo vrtne? Ker tovrstne buče ne rastejo na dolgih vrežah, ampak zgoščeno na grmičkih. Zato si jih lahko privoščijo tudi tisti, ki jih želijo vzgojiti na manjšem vrtu.

Prednost teh buč je, da kmalu dozorijo, njihova uporaba pa je vsestranska. Predvsem želodaste buče so zelo zanimive, saj v polni zrelosti razvijejo veliko odtenkov. Od zelene, rumene, oranžne, kremaste in zelene, zelo kvalitetno pa je tudi njihovo meso. Ima izredno oreškast okus, zato lahko nadomesti krompir ali kakšno drugo prilogo. Sestavljene so iz reber, tako da jih lahko narežemo na krhlje, z lupino ali brez, in jih preprosto popečemo na žaru. Poznamo seveda še veliko okusnih jedi, ki jih lahko pripravimo iz teh buč. Druga skupina grmičastih buč so cukini. To so mlade nedozorele bučke, ki jih prav tako lahko uporabimo na sto in en način. Po obliki gre lahko za klasične cukine, ki smo jih podedovali od sosedov Italijanov. Najsta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh