Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

KAKI – zlato jabolko

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2007 / 09:50

KAKI – zlato jabolko

Se ne strinjate s to trditvijo? Potem verjetno še niste pokusili kakija `vanilja`, ki je novost med kakiji.
Se ne strinjate s to trditvijo? Potem verjetno še niste pokusili kakija `vanilja`, ki je novost med kakiji. Neverjetno, a kaki `vanilja` jemo že, ko so plodovi še trdi. Okusni so tudi, ko se umedijo, a njihova izrazita prednost pred bratci je v tem, da jih jemo kot jabolko ali pa narežemo na krhlje in si jih privoščimo, saj ne vsebujejo trpkih taninov. S to novostjo med kakiji se je krog ljubiteljev zlatih jabolk izredno razmahnil. Kaki vseh sort je zelo zdrav. Že sama barva nakazuje, da je poln antioksidantsko delujočih karotenoidov, kaj je šele očem nevidno! Potrebujete še več razlogov za pokušino »zlatega jabolka«, kot so ga poimenovali v njegovi domovini, Kitajski?

Kaki je sladek, sladek. Vsebuje kar 20 % glukoze. Od mineralov vsebuje precej kalija, fluora in magnezija, nekaj bakra, kalcij, fosfor, železo, vitamine C, B1, B2, B6, pa tudi jod, krom, baker, selen ter še druge vitamine in rudnine. Z dvema kakijema...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh