Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsodki o skavtih

Objava: 08. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:42

Predsodki o skavtih

Zakaj nekateri cerkveni ljudje gledajo na skavte zviška? Kot da nas ni treba in kot da se gremo nekakšne igrice, ne pa resne vzgoje!
Pred nekaj časa sem v drubi bogoslovcev višjih letnikov slišala kar nekaj sarkastičnih izjav na račun skavtov. Sem skavtinja in mi ni vseeno, kaj si bodoči duhovniki mislijo o nas. Zakaj nekateri cerkveni ljudje gledajo na skavte zviška? Kot da nas ni treba in kot da se gremo nekakšne igrice, ne pa resne vzgoje!
M.

Cerkev je velika. V njej je veliko različnih skupin in duhovnih slogov. Med njimi včasih prihaja do nepoznavanja, predsodkov in napetosti. Tako je vedno bilo, ker, ponavljam, Cerkev je velika. Praviloma bi duhovniki morali razumeti karizmo in mesto posameznih skupin ter se ne opredeljevati proti njim. Škof je po definiciji »sinteza karizem«, ampak tudi duhovniki, zlasti župniki, naj bi bili zmožni tovrstnega odnosa do množice karizem.

Skavti so ena redkih mladinskih organizacij, če ne edina, ki je v zadnjem desetletju konstantno rasla vse do današnjih 4200 članov. To niso papirnati člani, kot j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh