Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koliko piv je vredno človeško življenje?

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 15. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.12.2007 / 07:20

Koliko piv je vredno človeško življenje?

Dan se še niti ni prav začel. Več zastojev na cesti. Dve hudi prometni nesreči. Prejšnji teden spet ugasnilo nekaj mladih življenj na cesti tudi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Ali lahko v letošnjem adventnem času kristjani naredimo tudi kaj na področju prometne varnosti?
Dan pred redakcijo. Jutranja radijska poročila. Dan se še niti ni prav začel. Več zastojev na cesti. Dve hudi prometni nesreči. Prejšnji teden spet ugasnilo nekaj mladih življenj na cesti tudi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Ali lahko v letošnjem adventnem času kristjani naredimo tudi kaj na področju prometne varnosti? Ali bi lahko adventni čas trajal vse leto?


Foto: Karmen Smodiš

Zaradi alkohola samo v Evropi vsako leto umre 17.000 oseb. Strokovnjaki ocenjujejo, da je približno vsaka tretja prometna nesreča posledica čezmerne opitosti voznikov. Delež vinjenih povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom je ob povečanju števila tovrstnih nesreč v letu 2007 večji kot lani. Tveganju za smrtno prometno nesrečo so posebej izpostavljeni mladostniki med 18. in 24. letom starosti. Takšni so podatki z ministrstva za promet, ki skupaj z državnimi organi in nevladnimi organizacijami med 1. in 22. dece...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh