Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rastline naših prednikov

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:52

Rastline naših prednikov

Lansko leto smo se odpravili v Sveto deželo in spoznavali svetopisemske rastline. V letošnjem letu pa bomo ostali kar na domačih tleh.

Lansko leto smo se odpravili v Sveto deželo in spoznavali svetopisemske rastline. V letošnjem letu pa bomo ostali kar na domačih tleh. Želim vam približati rastline naših babic. Zanimivo, kljub poplavi novosti se vedno znova vračam k meni tako dragim rastlinam.

Listam po 105 let stari knjigi Domači vrtnar, ki jo je Janez Koprivnik, profesor na učiteljišču v Mariboru, spisal »gospodarjem in gospodinjam v pouk«. Izdala in založila jo je Družba sv. Mohorja v Celovcu, in sicer z dovoljenjem »prečastitega krškega knezoškofijstva«.

Pa poglejmo, katere »zelenjadne in lepotične rastline, trajne in enoletne cvetlice ter cvetlice v loncih« bomo spoznavali iz tedna v teden. Za začetek se bomo spomnili na »gnojake in toplake« – to je tople grede, nato pa ugotavljali, kakšno orodje so za delo na vrtu uporabljali včasih. Nato bomo stopili na zelenjavni vrt. Ste že kdaj posejali kislico, črni koren in sladkorni grah? Med ku...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh