Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živali

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:53

Živali

»Gospod Bog je iz zemeljskega prahu izoblikoval človeka, v njegove nosnice je dahnil življenjski dih in tako je človek postal živa duša« (1 Mz 2,7).
Zanima me, ali imajo tudi živali dušo in ali je greh, da jih ubijamo? Ali tudi one živijo posmtrno življenje v peklu oziroma raju?
Fides


Živali razvijajo določene psihološke procese, vendar zato še nimajo duše, kot jo razumemo pri človeku. Živali – zlasti tiste, za katere rečemo, da so »pametne« (konj, pes, delfin, šimpanz idr.) – pomnijo, čustvujejo, se učijo in razvijejo določeno taktiko, da bi prišle do hrane in preživele. Vendar so ti procesi po razsežnosti in kakovosti neprimerljivi s človeškimi. Tako je že po razvojni teoriji. Sveto pismo razliko med živaljo in človekom dodatno poudari in pojasni. V Genezi beremo: »Gospod Bog je iz zemeljskega prahu izoblikoval človeka, v njegove nosnice je dahnil življenjski dih in tako je človek postal živa duša« (1 Mz 2,7). Medtem ko Bog ustvarja vesolje in živali z besedo, človeka ustvari z besedo in s svojim dihom. Božji dih človeka naredi za »živo dušo«. Te »božje« duše žival...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh