Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odhod

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 19. 04. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2008 / 07:54

Odhod

»Ko odidem in vam pripravim prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam,kjer sem jaz« (Jn 14,3). V Cerkvi danes upravičeno poudarjamo potrebnost osebne vere. Morda jo celo preveč naglašamo. V zahodnem krščanstvu bomo o njej kaj kmalu govorili praznim klopem v cerkvah. Všeč mi je bila misel nekega teologa, ki je dejal: Osebna vera? Pomembna in potrebna je.
»Ko odidem in vam pripravim prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam,kjer sem jaz« (Jn 14,3).

V Cerkvi danes upravičeno poudarjamo potrebnost osebne vere. Morda jo celo preveč naglašamo. V zahodnem krščanstvu bomo o njej kaj kmalu govorili praznim klopem v cerkvah. Všeč mi je bila misel nekega teologa, ki je dejal: Osebna vera? Pomembna in potrebna je. Toda v cerkev te morajo prinesti noge!

Jezus po zadnji večerji učencem spregovori o svojem odhodu. Na vigilijo svoje smrti jim želi predati svoje največje življenjsko spoznanje: »Jaz in Oče sva eno! Grem, da vam prostor pripravim.« V imenu vseh nas se tedaj oglasi najprej dvomljivi Tomaž in zatrdi: »Gospod, ne vemo, kam greš. Kako bi mogli vedeti za pot?« V imenu vseh iskalcev Boga se oglasi Filip: »Gospod, pokaži nam Očeta in zadosti nam bo.« Oba, Tomaž in Filip govorita iz spoznanja, ki ga daje razum, logika. Tomaž dobro ve, da mor...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh