Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petriček – prispodoba 20. stoletja

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 03. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 07:27

Petriček – prispodoba 20. stoletja

Celjska Mohorjeva družba je ponatisnila avtobiografski roman Ivana Otta Otroci s Petrička – Ukradeno otroštvo, objavljen v slovenščini in hrvaščini, pripravljena pa je tudi izdaja v nemškem jeziku.
Celjska Mohorjeva družba je ponatisnila avtobiografski roman Ivana Otta Otroci s Petrička – Ukradeno otroštvo, objavljen v slovenščini in hrvaščini, pripravljena pa je tudi izdaja v nemškem jeziku. Roman je služil za osnovo režiserju Miranu Zupaniču za snemanje celovečernega dokumentarnega filma Otroci s Petrička, ki je bil predvajan na TV Slovenija.

Pretresljivi Zupaničev film, ki ga je zdaj Celovška Mohorjeva družba (skupaj z Arsmedio in Radiom Televizijo Slovenija) ponudila gledalcem na DVD-ju, je na Festivalu slovenskega filma v Portorožu 2007 prejel nagrado Vesna za najboljši celovečerni film, nagrado za montažo in glasbo.

Tako Ottova knjiga kot Zupaničev film obravnavata usodo otrok, ki so bili skupaj s starši zaprti v koncentracijskem taborišču Teharje pri Celju. Tam so jih junija 1945 partizanski stražarji ločili od staršev in pripeljali v otroško tabori...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh