Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SIRUPI za sladila

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2008 / 12:13

SIRUPI za sladila

Tokrat vam predstavljamo okusne in zdrave sirupe, v katerih sladkor ni kristaliziran, a so sladki prav tako kot sladkor.
S koliko sladili nam je dandanašnji postreženo! Tokrat vam predstavljamo okusne in zdrave sirupe, v katerih sladkor ni kristaliziran, a so sladki prav tako kot sladkor. Najbolj znan med njimi je javorjev sirup, vse bolj si utira pot agavin sirup, a oba prihajata iz prek oceana. Bolj domača sta jabolčni in hruškov sirup. Vsem pa je skupno, da so izdelani iz naravnih sokov, ki jih kuhajo tako dolgo, da izpari odvečna voda, s čimer pridobijo gostoto in okus. Vsem je skupno tudi dejstvo, da so precej dražji od običajnega sladkorja. A veliko okusnejši in bolj zdravi.


Javorjev sirup pridobivajo iz soka kanadskega in črnega javorja, ki uspevata le v delu Severne Amerike in Kanade. Vsako zimo, ko se temperatura dviga, zavrtajo luknje ali zarežejo skorjo javorjevih dreves, da prične pritekati s sladkorji bogat sok. Iz enega drevesa nastrežejo 40 litrov soka. Kuhajo ga približno tri dni, da ostane le liter redkega, a obstojnega sirupa.

Čisti javorjev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh