Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krščanske korenine Evrope in pozitivna laičnost

Drago K. Ocvirk
Za vas piše:
Drago K. Ocvirk
Objava: 12. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2008 / 08:23

Krščanske korenine Evrope in pozitivna laičnost

Francoski predsednik Nicholas Sarkozy je bil pred božičem (20. decembra) slovesno umeščen kot častni kanonik v papeževi stolnici sv. Janeza v Lateranu. V svojem nagovoru je spregovoril o odnosih med Francijo in Cerkvijo.
Francoski predsednik Nicholas Sarkozy je bil pred božičem (20. decembra) slovesno umeščen kot častni kanonik v papeževi stolnici sv. Janeza v Lateranu. V svojem nagovoru je spregovoril o odnosih med Francijo in Cerkvijo. Ker vsebina in pomen govora daleč presegata meje Francije in sta pomembna za vso Evropo, ki gradi enotnost v različnosti, podajamo tu glavne poudarke.



Vzajemno bogatenje Francije in Cerkve
S tem, ko sem nocoj prišel k Sv. Janezu Lateranskemu in sprejel naziv častnega kanonika te bazilike, ki je bil prvič izročen Henriku IV. in zatem skoraj vsem poglavarjem francoske države, jemljem v celoti nase preteklost Francije in to posebno vez, ki je tako dolgo združevala našo nacijo s Cerkvijo. Francija je postala najstarejša hči Cerkve s Klodvikovim krstom. Dejstva so tu. To, da je Klodvik postal prvi krščanski vladar, je imelo pomembne posledice za usodo Francije in krščanstva v Evropi. (…)

Ne g...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh