Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stari tabor (603 m)

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 12. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2008 / 09:05

Stari tabor (603 m)

V trikotniku med Lokvijo, Divačo in Sežano leži nizko, z gozdom poraščeno kraško gričevje. Najvišji v njem je Stari tabor nad Vilenico.
V trikotniku med Lokvijo, Divačo in Sežano leži nizko, z gozdom poraščeno kraško gričevje. Najvišji v njem je Stari tabor nad Vilenico, ki je med domačini zelo priljubljen, širše pa je manj znan od malce višje Kokoši južno od Lokve. Stari tabor, ki je bil v prazgodovini poseljen, je zaradi prijetnega in kratkega dostopa ter lepega razgleda zelo primeren za družinski izlet. Morda bomo prav na njem naše malčke navdušili za pohodništvo in naravo, saj jih položen vzpon ne bo preveč utrudil. Za nagrado jih lahko potem popeljemo še do Lipice, Vilenice, Škocjanskih jam ali kakšne druge izletniške točke, ki jih v teh krajih ne manjka.



Ker se označena pot iz Povirja, ki leži severno od Starega tabora, v kratkih zimskih dneh hitro zavije v sence, je prijetnejši vzpon iz Lokve na jugu. Slikovito naselje ob cesti Divača–Lipica je najbolj znano po mogočnem obrambnem stolpu iz turških časov, v katerem je danes vojaški muzej s predmeti iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh