Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nujni odgovor revoluciji

Za vas piše:
B. Š.
Objava: 14. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:21

Nujni odgovor revoluciji

Prav na dan, ko so se številni romarji zbrali pri obletni maši za pobite domobrance in druge žrtve revolucionarnega nasilja v Kočevskem rogu, v nedeljo, 1. junija, se je »na drugem koncu sveta«, v Slovenski hiši v Buenos Airesu, zbrala slovenska skupnost in se poklonila spominu pobitih.
Prav na dan, ko so se številni romarji zbrali pri obletni maši za pobite domobrance in druge žrtve revolucionarnega nasilja v Kočevskem rogu, v nedeljo, 1. junija, se je »na drugem koncu sveta«, v Slovenski hiši v Buenos Airesu, zbrala slovenska skupnost in se poklonila spominu pobitih. Osrednji govornik spominske proslave je bil dr. BOŽIDAR FINK, njegov govor pa prinaša strnjen razmislek o slovenski preteklosti in sedanjosti, zato velja nekaterim njegovim poudarkom prisluhniti tudi v »matični domovini«.

V Sloveniji se v nekaterih krogih še vedno zastavlja vprašanje, zakaj sploh ohranjati spomin na »poražene« žrtve revolucionarnega nasilja. Ni se namreč mogoče znebiti vtisa, da bi del javnosti glede mračne preteklosti najraje ostal tam, kjer je bil dolga desetletja, v »blaženi« nevednosti. A takšna ignorantska drža je daleč od temeljnih zahtev človečnosti …

»Človeško in krščansko je, da pokojnih ne izgubljamo iz spomin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh