Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Setev in žetev

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 14. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2008 / 07:46

Setev in žetev

»Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte« (Mt 10,8). Jezusu se milo stori ob pogledu na množico, ki se je zbrala, da bi poslušala njegove božje besede. V njej bere fizično in psihično utrujenost in pobitost.
»Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte« (Mt 10,8).

Jezusu se milo stori ob pogledu na množico, ki se je zbrala, da bi poslušala njegove božje besede. V njej bere fizično in psihično utrujenost in pobitost. Kakor ovce brez pastirja, ugotavlja. Iz visokogorskih pašnikov pa njegova misel zaplava na prostrana polja, ki valovijo v rastočem žitu. Kmalu bo žetev! Zares, žetev bo velika, le delavcev je malo. Prosite gospodarja žetve, naj pošlje delavcev na svojo žetev. Te besede so namenjene utrujeni množici: tako lepe in tako neposredne so, da so jih njegovi poslušalci zlahka razumeli.

So pri tem razumeli tudi Jezusovo globljo misel?

V anonimni množici poslušalcev je Jezus že videl novo telo, ki bo nosilo oznanilo o božjem kraljestvu. To bo skupnost Jezusovih učencev, »ekklesia«, kar v grščini pomeni »od Boga sklicano ljudstvo« in je prvi evangeljski izraz za cerkev, novi Izrael. Jezusov preroški pogled v prihodnost ni sanjav, ampak čisto otipljiv i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh