Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Voščilo

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 21. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:26

Voščilo

Dragi novomašnik, naj se z novomašniško številko Družine uglasi tudi tale rubrika. In naj se za besedo tebi ne prepusti kakšnemu čustvovanju, ampak naj se navdihne kar ob naslovu, ki ga nosi, CREDO = VERUJEM.
Dragi novomašnik, naj se z novomašniško številko Družine uglasi tudi tale rubrika. In naj se za besedo tebi ne prepusti kakšnemu čustvovanju, ampak naj se navdihne kar ob naslovu, ki ga nosi, CREDO = VERUJEM. Saj za vero tudi gre. Prav zaradi vere si se odločil za poklic, ki je danes čedalje bolj redek. Zaradi vere si novomašnik. Zaradi nečesa družbeno svojevrstnega, dejansko fantastičnega …

Naj te ta beseda ne dirne, a kristjani že tretje tisočletje verujemo v nekaj fantastičnega. Od Benedikta XVI. do tebe in mene verujemo v nekaj brezprimerno fantastičnega, dosti bolj kozmično ambicioznega, kot je bilo to, v kar so verjeli (ali dajali vtis, da verjamejo …) komunisti. Z razliko od njih mi verujemo v smisel vsega. A to ni tako fantastično kot verjeti na primer, da se vesolje s človekom ni po naključju izcimilo iz neke slepe vesoljske godlje, ampak da ju je ustvarila neskončna Prasila, ki ji pravimo Oče in ki jo istovetimo z Ljubeznijo.

Verujemo v neka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh