Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šolarji na cesti!

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 30. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:55

Šolarji na cesti!

Pred nami je začetek novega šolskega leta. Na cestah bomo veliko pogosteje kot med počitnicami srečevali otroke, med njimi se jih bo mnogo podalo v šolo prvič, opozarjajo na policijski upravi.
Pred nami je začetek novega šolskega leta. Na cestah bomo veliko pogosteje kot med počitnicami srečevali otroke, med njimi se jih bo mnogo podalo v šolo prvič, opozarjajo na policijski upravi. Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti in v vsakdanjem prometu, je izredno pomembna. Učenci, ki se po dolgih počitnicah vračajo v šole, so še razigrani.

Otroci so kot prometni udeleženci nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje (predvsem prometne znake, ki obveščajo o varni hoji), prav tako pa ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila, zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu. Otroci in mladoletniki spadajo v t. i. skupino šibkejših prometnih udeležencev, saj so zelo redko povzročitelji prometnih nesreč, zato morajo vozniki nanje še posebej paziti. Šolarjem bodo ob začetku šolskega leta na pomo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh