Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Solatni prelivi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 09. 2008 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:58

Solatni prelivi

Kakšen solatni preliv izberemo, ko si privoščimo kosilo v restavraciji? Takšnega kot doma, s kisom, oljem in soljo, ali se odločimo za majonezni ali jogurtov preliv? Kaj pa doma? Smo zvesti enemu okusu ali si privoščimo različne prelive? Presenetljivo je, kako le dodatek kisle smetane spremeni okus solate, jo dopolni, nekako poveže okuse, jih zmehča, in kar presenečeni smo, da je solatni krožnik prazen. Le od kod potreba po tako raznolikih prelivih?
Morda je to dediščina »visoke kuhinje«?




K akor koli, marsikdo bo dejal, da ni boljšega kot kis, bučno olje in sol. Nekateri smo navdušeni tudi nad česnom. In prav te sestavine so osnova za vse druge prelive. Nekateri kis zamenjajo z limoninim sokom, drugi dodajo zelišča, tretjim je dovolj, da solato pokapajo le z oljem, marsikateri otrok jé solato kar tako, samo oprano. Odlične prelive dobimo z dodatkom kisle smetane ali tekočega jogurta. Če lju...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh