Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev financira Mladino

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 26. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:02

Cerkev financira Mladino

In da bo stvar še bolj zanimiva: financira prav tisto številko Mladine, v kateri je Cerkvi očitano oligarhično tajkunstvo!

Da je razprava o cerkvenem premoženju vedno zanimiva, je jasno. Navsezadnje tudi Družina v tej številki objavlja številne podatke iz (nad)škofijskih gospodarskih poročil za leto 2006. Morda bo kdo rekel, da zgolj zato, ker je to provokativna tema in si zato obeta kakšnega bralca več, sami pa trdimo, da imajo predvsem verniki pravico vedeti, kako poslujejo njihove škofije, zato je takšna objava upravičeno zlasti v njihovem interesu.

No, v – kakršnem koli že – interesu pa je cerkveno premoženje tudi pri drugih medijih, denimo pri Mladini, ki je zadnjo številko v veliki meri posvetila prav tej tematiki, in sicer pod »udarnim« naslovom Skriti oligarhi. Povod za pisanje je bilo objavljeno poročilo Nadškofije Maribor za leto 2006, ob njem pa je spletena široka zgodba o Cerkvi, ki naj bi se tudi s tajkunskimi prijemi dokopala do silnega bogastva, ki ji omogoča, da je njeno »materialno jedro vse bolj neodvisno od državne pomoči ali darov vernikov«, kot smo lahk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh