Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na novo premešati karte

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 04. 10. 2008 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2008 / 07:54

Na novo premešati karte

Eden izmed sicer že dalj časa nakazovanih, pa vendar za veliko opazovalcev presenetljivih izidov nedavnih parlamentarnih volitev je poraz krščansko-ljudske politične opcije, ki po odločitvi volivcev v veliki meri zapušča državni zbor. Kako ta položaj presoja komunikolog in publicist p. PETER LAH?
Eden izmed sicer že dalj časa nakazovanih, pa vendar za veliko opazovalcev presenetljivih izidov nedavnih parlamentarnih volitev
je poraz krščansko-ljudske politične opcije, ki po odločitvi volivcev v veliki meri zapušča državni zbor. Kako ta položaj presoja komunikolog in publicist p. PETER LAH?


Predsednik SAZU dr. Jože Trontelj je ob uradnem začetku volilne kampanje izrazil željo, da ta ne bi bila takšna, da bi bili po njej »še manj prijazni med seboj in manj veseli, da smo Slovenci«. Ali se je njegova bojazen uresničila in smo neposredno po volilni nedelji Slovenci bolj sprti med seboj kot že sicer?
Če skušam odgovoriti s politološkega stališča, bi rekel takole: takšna koalicija, kot se je predstavila v letošnji volilni kampanji, se pravi socialna demokracija, liberalna demokracija in Zares, ki je zbirališče ljudi iz nekdanje LDS, ni naravna koalicija, taka torej, ki bi nastala na podlagi programa. Prej gredo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh