Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov nebeškega kraljestva

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 22. 11. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2008 / 09:00

Blagoslov nebeškega kraljestva

V veličastnem prizoru sodbe ob koncu časov bo Sin človekov ločil pravične od krivičnih kakor pastir loči ovce od kozlov. Pred njim bodo zbrani vsi narodi»Vsi angeli bodo z njim«, pravi evangelist, kar pomeni, da je Bog po svojih poslancih ljudem izrekel vse, kar je želel povedati. Gre zares za konec časov.
»Ovce bo postavil na svojo desnico, kozle pa na levico« (Mt 25,33).

V veličastnem prizoru sodbe ob koncu časov bo Sin človekov ločil pravične od krivičnih kakor pastir loči ovce od kozlov. Pred njim bodo zbrani vsi narodi»Vsi angeli bodo z njim«, pravi evangelist, kar pomeni, da je Bog po svojih poslancih ljudem izrekel vse, kar je želel povedati. Gre zares za konec časov. V besedi narod je skrit glagol roditi se: ljudje vseh narodov in ljudstev so bili razporejeni (rojeni) na različnih koncih sveta. Zdaj bo nastopila drugačna ločitev, šlo bo za novo preoblikovanje celotnega človeštva: tisti, ki pripadajo Sinu človekovemu, bodo na njegovi desnici, imenovali se bodo »blagoslovljeni Očetovega kraljestva«, tisti, ki bodo na njegovi levici, bodo »prekleti, izročeni večnemu ognju, ki je pripravljen hudiču in njegovim angelom«.

Gre tu res za ločitev konkretnih ljudi ali je v tej podobi skrito nekaj globljega? V dveh vzporednih slikah je izrečena sodba...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh