Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi časi

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 06. 12. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2008 / 07:50

Novi časi

No, pa imamo avtentično razlago poglavja 11.7 koalicijske pogodbe! Dolgoletno srečevanje z levičarskim pojmovanjem »dosledne« državno-cerkvene ločitve ne pušča nobenih dvomov: ne le da ne prinaša možnosti odpiranja novih prostorov državno-cerkvenega sodelovanja v dobro vernih državljanov, kar bi bilo v evropskem duhu, temveč daje jasno vedeti, da bodo skušali zapreti še tiste prostore sodelovanja, ki so bili do zdaj vendarle odprti.

Novi ljudje so se usedli v oblastne naslanjače in tako se nam obetajo novi časi, v katerih se bo med drugim marsikaj definiralo in redefiniralo, če znova spomnimo na znameniti člen koalicijske pogodbe, ki namerava v imenu ustave postaviti zid med državo in verske skupnosti.

V javnosti je bilo sicer slišati blagozveneča stališča, da pri tem ne gre za kakršno koli grožnjo po strogem (iz)ločevanju verskih skupnosti in da Cerkev, ko je opozorila na nevarnost vračanja v restriktivno in sovražno razmerje med državo in verskimi skupnostimi, iz muhe dela slona. Toda kako naj bi potem razumeli besede tiskovne predstavnice stranke, ki je v pogajanjih predlagala vrsto dopolnitev koalicijskega sporazuma, tudi tisto, povezano z verskimi skupnostmi? »Brez LDS-a v koalicijski pogodbi ne bi bilo zapisanih nekaterih temeljnih liberalnih vrednot,« je nekje zapisala omenjena gospa, med njimi pa je izrecno pokazala tudi na »dosledno ločitev Cerkve od države«.

No, pa imamo avtentično...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh