Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred novo »petletko«

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 02. 02. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2008 / 11:39

Pred novo »petletko«

V soboto, 26. januarja, so slovenski škofje s slovesnim bogoslužjem v baziliki sv. Petra sklenili redni obisk »ad limina apostolorum«, ki so ga po cerkvenih predpisih dolžni opraviti vsakih pet let.

V soboto, 26. januarja, so slovenski škofje s slovesnim bogoslužjem v baziliki sv. Petra sklenili redni obisk »ad limina apostolorum«, ki so ga po cerkvenih predpisih dolžni opraviti vsakih pet let. Ob takem romanju »na grobova apostolov Petra in Pavla«, ki je izraz pripadnosti krajevnega škofa Petrovemu sedežu in rimski Cerkvi, pa krajevni škof po starodavnem izročilu poroča Petrovemu nasledniku o verskem stanju v svoji škofiji.

Ves teden, od 21. do 25. januarja, so tako naši škofje posamično in skupaj obiskovali urade Svetega sedeža, poročali, se pogovarjali in posvetovali z njihovimi voditelji. Ti so pred tem že imeli v rokah redna pisna poročila, ki so jih škofje pripravili lani, svoje pa je verjetno prispevalo tudi redno poročanje apostolskega nuncija. Posebno vlogo pri obisku ima srečanje s papežem. Vsak ordinarij se namreč osebno pogovori z njim. Prejšnji papež je imel navado sprejemati škofe v zasebnih avdiencah tudi ob drugih priložnostih, sedanji pa dela to le iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh