Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi provincial jezuitov

Za vas piše:
U.
Objava: 01. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:44

Novi provincial jezuitov

Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Adolfo Nicolás je, kot poroča Tiskovni urad SŠK, imenoval p. Milana Bizanta za novega provinciala Slovenske province Družbe Jezusove
Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Adolfo Nicolás je, kot poroča Tiskovni urad SŠK, imenoval p. Milana Bizanta za novega provinciala Slovenske province Družbe Jezusove.

P. Milan Bizant je bil rojen leta 1961 v delavskokmečki družini v vasi Žlebe pri Medvodah, župnija Preska. Bil je tretji izmed štirih otrok, dva sta zdaj duhovnika.
Po končanem študiju elektrotehnike in triletni zaposlitvi v tem času je bil član Slovenske skupnosti krščanskega življenja je leta 1987 vstopil k jezuitom.

Po noviciatu je v Padovi v Italiji študiral filozofijo, teologijo pa v Rimu na papeški univerzi Gregoriana. Leta 1996 je bil posvečen v duhovnika, pri čemer je svoja prva duhovniška leta posvetil duhovnemu spremljanju Slovenske skupnosti krščanskega življenja. Kasneje je v Rimu končal magisterij duhovnosti in po enoletnem bivanju v Avstraliji končal jezuitsko formacijo. Od leta 2002 deluje v Mariboru kot študen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh