Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strah, da bi bilo krščanstvo resnično

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 01. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:42

Strah, da bi bilo krščanstvo resnično

Ko bi med našimi ljudmi, ki se nimajo za verne, vprašali, zakaj krščanstvo po njihovem mnenju ni resnično, bi bili njihovi odgovori pač različni, odvisni od njihove intelektualne in moralne ravni.
Ko bi med našimi ljudmi, ki se nimajo za verne, vprašali, zakaj krščanstvo po njihovem mnenju ni resnično, bi bili njihovi odgovori pač različni, odvisni od njihove intelektualne in moralne ravni. Manjši odstotek svojevrstnih primitivcev (recimo 10 %) bi sploh odklonil odgovor, češ da jih krščanstvo ne zanima, naj bo resnično ali ne.

Daleč največji odstotek (recimo 80 %) bi podprl svoje prepričanje z navajanjem predobro znanih argumentov iz zgodovine Cerkve, od križarskih vojn do zadnjega duhovniškega škandala na Švedskem, če ga ne bi našel v Sloveniji.

Majhen bi bil odstotek (morda 5 %) intelektualno zahtevnejših ljudi, ki bi bili prepričani ateisti (»Če bi Bog obstajal, bi moral biti Bog jaz«: Nietzsche) ali ki bi sicer priznali obstoj Boga, ne pa možnosti, da bi mogel postati človek: s tem argumentom odklanjajo Kristusa Judje.

Prav tako majhen bi bil odstotek tistih, ki bi sicer Kristusu priznali brezprimerno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh