Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izraz ljubezni do nas

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 03. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2009 / 07:18

Izraz ljubezni do nas

Rojstvo Jezusa Kristusa iz Device Marije v Betlehemu, ki ga obhajamo 25. decembra, je skrivnost, ki je kot vse najbolj bistvene stvari v človekovem življenju ni mogoče dokončno razložiti in razumeti. »Zato lahko odločitev krščanskega osebnega Boga sprejmemo samo kot izraz njegove ljubezni do nas.


Rojstvo Jezusa Kristusa iz Device Marije v Betlehemu, ki ga obhajamo 25. decembra, je skrivnost, ki je kot vse najbolj bistvene stvari v človekovem življenju ni mogoče dokončno razložiti in razumeti. »Zato lahko odločitev krščanskega osebnega Boga sprejmemo samo kot izraz njegove ljubezni do nas. Učlovečenje Boga je najbolj neverjetna razodeta resnica v krščanstvu,« je dejal murskosoboški škof Marjan Turnšek. Prav zato za kristjane »na tej prvi skrivnosti Jezusovega zemeljskega življenja stoji in pade vse, kar verujemo in kar z življenjem pričujemo«.

Vsi iščemo smisel vsega, kar doživljamo, kar se dogaja na svetu zdaj in se bo v prihodnosti. Tudi naše osebne stiske in strah, gospodarska kriza ter podnebne spremembe imajo svoje sporočilo. V preprostem otroku iz Betlehema se nam daje Bog in človek za vse čase in rodove, je pri polnočnici v ljubljanski stolnici dejal predsednik Slovenske škofovske konfere...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh