Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aleluja je klic prihodnosti

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 04. 04. 2009 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 06:36

Aleluja je klic prihodnosti

V letu apostola Pavla dobiva beseda vstajenje za kristjana poseben prizvok. Saj gre za svetnika, ki je kot nihče drug doživljal Kristusovo vstajenje. No, to mu ni bilo težko, ker ga je vstalega doživel. Vsekakor zadostuje, da odpreš njegovo apostolsko korespondenco, pa zaznaš njegov zanos ob vstalem Gospodu.
V letu apostola Pavla dobiva beseda vstajenje za kristjana poseben prizvok. Saj gre za svetnika, ki je kot nihče drug doživljal Kristusovo vstajenje. No, to mu ni bilo težko, ker ga je vstalega doživel. Vsekakor zadostuje, da odpreš njegovo apostolsko korespondenco, pa zaznaš njegov zanos ob vstalem Gospodu. Pred k cinizmu nagnjene svetovljanske Korinčane, kakršni so ljudje po emporijih, postavi kot temelj nove vere, ki jo oznanja, Kristusovo vstajenje. Ta zavedni Jud, a kulturno racionalni Grk, jim dejansko reče: »Če Kristus ni vstal, je naša vera zanič.«

Danes smo si kristjani vseh razvejitev na čelu s katoliško Cerkvijo edini v verovanju, da je Človek-Bog edini premagal edensko obsodbo na smrt in da živi. Katoličani posebej že dva tisoč let verujemo, kar je verjel Pavel, da Kristus mistično živi v telesu Cerkve in da fizično živi v evharistiji.

Letošnja velika noč naj bi kristjanu posebej potrdila zavest, da Kristus ni samo zgodovina, ampak da je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh