Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stop: rdeči semaforji zasvojenosti

Jože Zadravec
Za vas piše:
Jože Zadravec
Objava: 09. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2009 / 06:05

Stop: rdeči semaforji zasvojenosti

Vedno več je zasvojenosti z internetnimi igrami na srečo. Kaj pravi o tem dr. BERNARD ŠPACAPAN iz Gorice, ki že desetletja sprejema v svojo ambulanto osebe s problemi raznih vrst zasvojenosti?
Pesnik France Prešeren je v sonetu »Vrbi« zapisal verz: »… kako se v strup prebrača vse, kar srce si sladkega obeta.« Kdo ne bi želel biti srečen? Zgodi pa se, da je naša pot do sreče prelahkotna, da ne rečem lahkomiselna; nenadzorovano nas premami trenutno ugodje, korist, kar nas sčasoma pripelje v zasvojenost od »obetavnega vira sreče«. Ta zasvojenost lahko doseže takšno stopnjo, da se je brez zdravniške pomoči ni mogoče odrešiti. Vedno več je zasvojenosti z internetnimi igrami na srečo. Kaj pravi o tem dr. BERNARD ŠPACAPAN iz Gorice, ki že desetletja sprejema v svojo ambulanto osebe s problemi raznih vrst zasvojenosti?



Kaj vas je motiviralo za poklic psihiatra?
Zdaj ko imam za seboj 30 let poklica psihiatra, lahko rečem, da sem zadovoljen, ker sem izbral to smer medicine. V študentskih letih so me zanimale tudi druge stvari, vendar so me potem življenjske okoliščine pripeljale na to področje. Medicina se zanim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh