Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangelizacija »digitalne celine«

Za vas piše:
B.Š.
Objava: 23. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2009 / 07:06

Evangelizacija »digitalne celine«

Letošnja sedma velikonočna nedelja, 24. maja, je v Cerkvi posvečena tudi razmisleku o medijih, saj ta dan obhajamo 43. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja, ki je tradicionalno povezan s posebno papeževo poslanico. Benedikt XVI. jo je tokrat namenil vprašanju novih tehnologij in z njimi povezanih novih odnosov ter spodbudi, naslovljeni na udeležence v nastajajočem okolju digitalnih komunikacijskih sredstev, naj se zavežejo k pospeševanju kulture spoštovanja, dialoga in prijateljstva.
Svetovni dan sredstev družbenega obveščanja

Letošnja sedma velikonočna nedelja, 24. maja, je v Cerkvi posvečena tudi razmisleku o medijih, saj ta dan obhajamo 43. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja, ki je tradicionalno povezan s posebno papeževo poslanico. Benedikt XVI. jo je tokrat namenil vprašanju novih tehnologij in z njimi povezanih novih odnosov ter spodbudi, naslovljeni na udeležence v nastajajočem okolju digitalnih komunikacijskih sredstev, naj se zavežejo k pospeševanju kulture spoštovanja, dialoga in prijateljstva. Papež s poslanico – v nadaljevanju predstavljamo nekaj njenih poudarkov – posebej nagovarja mlade k pričevanju za vero v digitalnem svetu.

Nove tehnologije, novi odnosi. Spodbujanje kulture spoštovanja, dialoga in prijateljstva je tema, ki je v središču papeževe medijske poslanice. Benedikt XVI. se tako zgleduje po svojem predhodniku Janezu Pavlu II., ki je tovrstna besedila pogosto namenjal izzivom s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh