Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Unovči darove Svetega Duha

Za vas piše:
Marjetka Kofol
Objava: 06. 06. 2009 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:27
Unovči darove Svetega Duha

Unovči darove Svetega Duha

Bog bi lahko delal sam, vendar vsakega človeka vabi v svoj načrt. Ko nam da darove, smo povabljeni v življenje in delovanje z njim. S talenti je treba trgovati – človek jih je dolžen odkriti v sebi, pripraviti prostor, jih sprejeti in z njimi »poslovati«.


»Koga najbolje poznate: Boga Očeta, Jezusa ali Svetega Duha?« sem vprašala birmance. »Jezusa, seveda! O njem je veliko zapisanega in je še najbolj človeški od vseh treh,« se je glasil odgovor. Sledi nebeški Oče, o njegovih čudežih poslušamo v berilih pri maši. »Kaj pa Sveti Duh? Kaj veste o njem?« »On je tolažnik, pa darove nam daje in sadove tudi … ampak je pa najbolj nerazumljiv in ti darovi so 'kr neki'!« Priznali so, da se darove Svetega Duha naučijo na pamet, ne da bi jih razumeli, zato smo se odločili, da jih razvozlamo. Za pomoč pa smo prosili koprskega pomožnega škofa Jurija Bizjaka.

»V hebrejskem svetopisemskem besedilu je navedenih šest darov (prim. Iz 11,2): dar modrosti, dar razumnosti, dar svéta, dar moči, dar spoznanja in dar strahu božjega. V grškem prevodu Stare zaveze je med dar spoznanja (ali vednosti) in dar strah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh