Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

24 ur za samostanskimi zidovi

Za vas piše:
Mojca Krajnc
Objava: 29. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:57

24 ur za samostanskimi zidovi

Na prelomu iz 15. v 16. stoletje je na severu Italije v Desenzanu na južnem delu Gardskega jezera živelo preprosto dekle. Od leta 1516 se je vsa posvetila dobrodelnosti, pet let pred smrtjo pa zbrala nekaj žena, ki so se vpisale v knjigo Družbe svete Uršule in se začele imenovati uršulinke.
Reportaža iz uršulinskega samostana v Mariboru

Na prelomu iz 15. v 16. stoletje je na severu Italije v Desenzanu na južnem delu Gardskega jezera živelo preprosto dekle. Od leta 1516 se je vsa posvetila dobrodelnosti, pet let pred smrtjo pa zbrala nekaj žena, ki so se vpisale v knjigo Družbe svete Uršule in se začele imenovati uršulinke. Angela Merici je bila takrat, ko je bilo potrjeno njeno pravilo, mrtva že štiri leta, vendar je držala svojo obljubo: po smrti je bila in je še vedno bolj živa kot v svojem zemeljskem življenju. S svojim načinom življenja nagovarja dekleta, da se pridružijo veliki družini uršulink v svetu in postanejo tudi one neveste Jezusa Kristusa.

Kaj počnejo uršulinke?
Uršulinke, ki delujejo v Sloveniji, so povezane v slovensko provinco, ki je ena od provinc Rimske unije. Pri nas je glavna hiša uršulink na Pržanu v Ljubljani, največja skupnost je v središču Ljubljane, živijo pa tudi pri Svetem Duhu n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh