Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prinašalci razdora ali miru?

Rafko Valenčič
Za vas piše:
Rafko Valenčič
Objava: 24. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 06:12

Prinašalci razdora ali miru?

Na nedavnem srečanju hrvaške katoliške misije v Sloveniji v frančiškanski cerkvi v Ljubljani, 11. januarja 2009, smo bili priča spodbudnemu dogodku. V pozdravnih besedah je provincial slovenskih frančiškanov p. Viktor Papež omenil, da smo Slovenci leta 2008 obhajali 500 obletnico rojstva začetnika slovenske književnosti Primoža Trubarja, ki je poleg knjig, namenjenih »lubim Slovencem«, gojil prijateljske stike tudi s hrvaškimi kulturniki svojega časa ter oskrbel glagolske knjige s predgovori. Po pozdravu je s cerkvenega kora zadonela slovenska božična pesem »Božji nam je rojen Sin« in pozneje še druge božične pesmi, ki jih je zapel moški zbor zagrebških katoliških zdravnikov. Dejanje vredno posnemanja!

Na nedavnem srečanju hrvaške katoliške misije v Sloveniji v frančiškanski cerkvi v Ljubljani, 11. januarja 2009, smo bili priča spodbudnemu dogodku. V pozdravnih besedah je provincial slovenskih frančiškanov p. Viktor Papež omenil, da smo Slovenci leta 2008 obhajali 500 obletnico rojstva začetnika slovenske književnosti Primoža Trubarja, ki je poleg knjig, namenjenih »lubim Slovencem«, gojil prijateljske stike tudi s hrvaškimi kulturniki svojega časa ter oskrbel glagolske knjige s predgovori. Po pozdravu je s cerkvenega kora zadonela slovenska božična pesem »Božji nam je rojen Sin« in pozneje še druge božične pesmi, ki jih je zapel moški zbor zagrebških katoliških zdravnikov. Dejanje vredno posnemanja! Pa ni vselej tako, ne v družbi ne v Cerkvi.

V družbi – dogajanja zadnjih mesecev so znana. Zaradi nerešenih meja na morju in kopnem so se zataknila pogajanja Hrvaške za vstop v Evropsko zvezo, kar je povzročilo nemalo hudih besed: nekaterih, da ne bodo kupovali slovenskega bl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh