Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radič

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2009 / 08:57

Radič

Tako kot si ne predstavljamo poletja brez paradižnika, pozimi ne moremo biti brez radiča. Kaj je boljšega od solate z radičem in še toplim krompirjem? Nekatere sorte radiča so primerne tudi za kuhanje. Celo več, v sosednji Italiji, od koder prihaja največ sort radiča, imajo celo radiče z geografskim poreklom! Edino, kar nas pri radiču moti, je njegova grenčina, ki pa jo moramo spoštovati, saj ima prečiščevalno vlogo v našem telesu. Poleg tega je radič prava paša za oči, od rumenozelene do skoraj vijolične barve. Kaj v teh belih dneh želimo lepšega?

Radič so kot zdravilno rastlino in za prehrano poznali že stari Grki in Rimljani. Dandanes posegamo po radičih številnih sort in barv. Naj začnemo pri najbolj belem, siljenem belgijskem radiču ali »vitlofu«, potem sladkornem radiču z visokimi čvrstimi rumenozelenimi glavami, se ustavimo pri najbolj priljubljenem rdečem glavnatem radiču, ki je navzven zelen, ko očistimo vse zelo grenke ovršne liste...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh