Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Afrika, vstani!«

Objava: 24. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:33

»Afrika, vstani!«

Afriški škofje si še posebej želijo, da bi druga posebna škofovska sinoda v Vatikanu, namenjena njihovi celini, njenim prebivalcem vdihnila novega upanja in pomenila odločen premik naprej v boljši jutri.
Na sinodi so predstavili prvi osnutek sklepnega dokumenta

Udeleženci druge posebne škofovske sinode za Afriko, ki se bo končala v nedeljo, 25. oktobra, so opozorili na zgodovinske in sedanje nepravilnosti na črni celini.

Afriški škofje si še posebej želijo, da bi druga posebna škofovska sinoda v Vatikanu, namenjena njihovi celini, njenim prebivalcem vdihnila novega upanja in pomenila odločen premik naprej v boljši jutri. To je potrjevala tudi predstavitev prvega osnutka sklepnega dokumenta sinode v soboto, 17. oktobra, v vatikanski sinodalni dvorani, pospremljena s pozivi: »Afrika, vstani!«, »Čas je za spremembo!« Za tisto, kar so pripravljavci sinode zapisali kot njeno vodilo, geslo in cilj: Cerkev v Afriki v službi sprave, pravičnosti in miru. Udeleženci sinode, med njimi sam papež Benedikt XVI., so ob predstavitvi prvega osnutka sklepnega dokumenta to odločno voljo podprli z dolgim aplavzom; o končnem besedilu bodo glasovali v petek, 23. okto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh