Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi evropski kristjani: Gabiela Kuby

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 02. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2010 / 07:59

Novi evropski kristjani: Gabiela Kuby

Ko sem v eni prejšnjih rubrik (Družina št. 49/09) navedel vsebino knjige italijanskega avtorja Lorenza Fazzinija »Novi evropski kristjani«, sem nekako obljubil, da bom skušal zanimivejše med njimi predstaviti v tej rubriki.
Ko sem v eni prejšnjih rubrik (Družina št. 49/09) navedel vsebino knjige italijanskega avtorja Lorenza Fazzinija »Novi evropski kristjani«, sem nekako obljubil, da bom skušal zanimivejše med njimi predstaviti v tej rubriki. Če že toliko govorimo o odpadanju od Kristusa, zakaj ne bi govorili tudi o približevanju k njemu, vsaj od strani izbranejših duhov?

Naj začnem z likom, ki me je med desetimi, kolikor jih je v omenjeni knjigi predstavljenih, še najbolj prevzel, z nemško sociologinjo Gabrielo Kuby, hčerjo znanega nemškega pisatelja in časnikarja.

Pustimo ji, da se ta revolucionarka iz leta 1968 v najbolj bistvenem predstavi sama.

»V gibanju '68 sem bila predstavnica študentov na Freie Universität v Berlinu, a prirojeni čut za resnico mi ni dal, da bi dolgo verjela v marksizem, feminizem in seksualno revolucijo. Pustila sem zahodni Berlin, da bi zaključila svoj študij v Konstanci. Bila sem poročena in mati treh otrok. Ker sem b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh