Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vstajenje kot nepredstavljivo presenečenje

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 27. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2010 / 07:55

Vstajenje kot nepredstavljivo presenečenje

Italijanski liberalni dnevnik Il Corriere della Sera je dal upokojenemu milanskemu nadškofu kardinalu Martiniju na voljo eno od svojih strani, da se v njej občasno z bralci pogovarja o verski problematiki.

Italijanski liberalni dnevnik Il Corriere della Sera je dal upokojenemu milanskemu nadškofu kardinalu Martiniju na voljo eno od svojih strani, da se v njej občasno z bralci pogovarja o verski problematiki. (Si predstavljate kaj podobnega v slovenskem »liberalnem« Delu?) S svojimi vprašanji se mu oglašajo ljudje z vseh koncev Italije.

Nekdo mu je zastavil naslednje vprašanje v zvezi z Jezusovim vstajenjem: »Pri evangeljskih sporočilih o tem dogodku me moti to, da se je vstali Jezus prikazal samo ljudem, ki so ga osebno poznali: Magdaleni, Petru, drugim apostolom … Ali ne bi zvenelo bolj verodostojno, ko bi se prikazal tudi komu, ki ga ni poznal?«

Ne spominjam se, ali je kardinal odgovoril, da se je Jezus prikazal vsaj enemu, ki ga osebno ni poznal, Pavlu na poti v Damask. Vsekakor je v svojem odgovoru priznal, da je to, kar je motilo spraševalca, nekoč motilo tudi njega. A takoj potem je izpostavil neki odločilni moment: presenečenje.
Tudi za tiste, ki so Jezu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh