Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sezona sarme je tu!

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2010 / 12:12

Sezona sarme je tu!

S tradicionalno sarmo na novega leta dan smo odprli sezono sarm. Če se priprave sarm ogibamo, misleč, da je to delo zamudno in zahtevno, so skrbi odveč. Morda je še največja težava, če je pri hiši premalo jedcev. A dobro staro pravilo ki nedvomno v velja pravi, da so sarme vsakič ko jih pogrejemo bolj okusne. Zato je naš izziv le še to, da poiščemo stranpoti navadnega nadeva z mesom in rižem ter da sarme dobro zvijemo, da ne razpadajo. Nekateri prisegajo na sarmo iz pečice, vsekakor pa sarma spada med tiste jedi, ki svoj okus razvijejo s počasnim kuhanjem.

Sarma z rženimi kosmiči
Za nadev:
2 žlici oljčnega olja
1 čebula
3 stroki česna
ingver
koriander v prahu
3 dl rženih kosmičev ali drugih kosmičev
3 žlice sesekljanih orehov
1 nariban korenček

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh