Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kažipoti pri odločanju

Objava: 29. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 08:57

Kažipoti pri odločanju

Iz raziskave o krščanskih vrednotah in konzervatizmu pri strankah v ZR Nemčiji Kako se krščanske vrednote kažejo v strankarskem življenju? Kakšna pričakovanja so vezana na krščanski svetovni nazor? Kaj je za volivce sploh krščansko in kaj konzervativno? O vsem tem in še marsičem, kar je povezano s strankami in družbenimi skupinami, ki imajo v svojih programih zapisan krščanski vrednostni sistem ali vsaj tradicionalne vrednote, v javnosti neredko tečejo različne razprave, pri tem pa vsaj v Sloveniji ni vedno jasno niti to, kaj ljudje pričakujejo od uresničevanja vsebine teh programov, zlasti pa, kako programi opredeljujejo tisto, kar naj bi bilo krščansko pa tudi konzervativno. Da bi bralci dobili ob drugem vsaj približno podobo o tem, kaj pomenita oba pojma v Zvezni republiki Nemčiji (ZRN), povzemamo nekaj rezultatov iz raziskave, ki jo je za znani dnevnik Franfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) opravil nemški Inštitut za demoskopijo Allensbach.
Iz raziskave o krščanskih vrednotah in konzervatizmu pri strankah v ZR Nemčiji

Kako se krščanske vrednote kažejo v strankarskem življenju? Kakšna pričakovanja so vezana na krščanski svetovni nazor? Kaj je za volivce sploh krščansko in kaj konzervativno?

O vsem tem in še marsičem, kar je povezano s strankami in družbenimi skupinami, ki imajo v svojih programih zapisan krščanski vrednostni sistem ali vsaj tradicionalne vrednote, v javnosti neredko tečejo različne razprave, pri tem pa vsaj v Sloveniji ni vedno jasno niti to, kaj ljudje pričakujejo od uresničevanja vsebine teh programov, zlasti pa, kako programi opredeljujejo tisto, kar naj bi bilo krščansko pa tudi konzervativno. Da bi bralci dobili ob drugem vsaj približno podobo o tem, kaj pomenita oba pojma v Zvezni republiki Nemčiji (ZRN), povzemamo nekaj rezultatov iz raziskave, ki jo je za znani dnevnik Franfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) opravil nemški Inštitut za demoskopijo Allensbach....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh